Druge hrvatske svjetske igre – od 18. do 23. srpnja, 2010. Zadar

  • Podijeli:

Druge hrvatske svjetske igre – amatersko sportsko natjecanje Hrvata, koji se okupljaju iz svih krajeva svijeta održane su u Zadru, 2010. godine, od 18. do 23. srpnja.
Tijekom šest dana organizirana su natjecanja u nogometu i malom nogometu, odbojci i odbojci na pijesku, boćanju, košarci, tenisu i stolnom tenisu te plivanju, vaterpolu, rukometu i ragbiju.
Na Igrama je sudjelovalo 750 mladih Hrvata iz 24 svjetske zemlje.
Svečanom otvaranju Drugih hrvatskih sportskih igara na Poljani pape Ivana Pavla II., prethodio je defile sudionika i podizanje zastave, kao i kulturno-umjetnički program u kojemu su, između ostalih, nastupili članovi KUD-a Domagoj Othman iz Kanade, kao i zadarska klapa „Kaleta“. Prije samog otvorenja služena je misa u Katedrali sv. Stošije, koju je predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović, a na misi je pjevao zbor Hrvatske katoličke misije iz švicarskog Solothurna.
Igre je službeno otvorila ministrica za gospodarsku raznolikost zapadne Kanade Lynne Yelich, podrijetlom Hrvatica, zajedno sa hrvatskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem.
Osim sportskog, bio je upriličen zabavni i kulturno-umjetnički program te izleti i brojna predavanja.